Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να κρατήσετε απασχολημένο το σκύλο σας

Γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να κρατήσετε απασχολημένο το σκύλο σας
Πλήξη: Η κύρια αιτία καταστροφής και πρόκλησης ζημιών από το σκύλο σας μέσα στο σπίτι.

Τα σκυλιά είναι πολύ έξυπνα ζώα και ευδοκιμούν σε ένα περιβάλλον όπου έχουν πολλά να κάνουν. Τα σκυλιά στην πόλη, συχνά είναι υποχρεωμένα να περνούν σημαντικό χρονικό διάστημα ανενεργά. Πριν κάποια χρόνια, τα σκυλιά ζούσαν σε εξωτερικούς χώρους και στην ύπαιθρο και περνούσαν τις μέρες τους εξερευνώντας, σκάβοντας μυρίζοντας τη φύση, βοηθώντας τον άνθρωπο σε γεωργικές και άλλες δουλειές, παίζοντας με τα παιδιά και κοιμόντουσαν κάτω από τη σκιά μιας βελανιδιάς. Ο μέσος αστικός σκύλος βιώνει μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα: μετά από 7-8 ώρες ύπνου, κάνει μια σύντομη πρωινή βόλτα γύρω από το τετράγωνο και μετά ακολουθεί ένα καλά ισορροπημένο πρωινό που του σερβίρεται σε ένα μπολ. Ο σκύλος κοιμάται στη συνέχεια, ενώ ο ιδιοκτήτης προετοιμάζετε και φεύγει για τη δουλειά του. Το απόγευμα, όταν ο ιδιοκτήτης επιστρέψει στο σπίτι ο σκύλος θα πάει βόλτα στη γειτονιά για περίπου 30 λεπτά παρέα με το αφεντικό του , ίσως παίξει ένα γρήγορο παιχνίδι με μπάλα στο διάδρομο του σπιτιού, δείπνο και μια αγκαλιά στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση με τον ιδιοκτήτη πριν κοιμηθούν.

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να κρατήσετε απασχολημένο το σκυλί σας όταν δεν έχετε χρόνο να διασκεδάσετε και να παίξετε μαζί του. Θα σας διευκολύνουν, και θα επιτρέψουν στο κατοικίδιο ζώο σας, να έχει ένα πιο ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο όταν είναι μόνος.

  • Μια παιδική πισίνα γεμάτη με άμμο, κρυμμένα παιχνίδια σκυλιών και κεράσματα.

  • Δώστε του παιχνίδια μασήματος ή παιχνίδια που μπορεί να τα τραβάει.

  • Χάρτινοι σωλήνες από χαρτί κουζίνας ή τουαλέτας αλειμμένοι μέσα με φυστικοβούτυρο.

  • Άδεια κουτιά δημητριακών με λιχουδιές και κεράσματα για σκύλους στο εσωτερικό τους. 

  • Πάρτε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού και τοποθετήστε το μέσα σε μια παλιά κάλτσα. Κατά τη μάσηση, αυτό θα κάνει ένα τραγανιστό ήχο που τα περισσότερα σκυλιά το βρίσκουν πολύ να διασκεδαστικό.

  • Κάντε παγάκια από ζωμό κοτόπουλου ή από νερό με κομμάτια από κροκέτες .

  • Γεμίστε μια παλιά κάλτσα με λιχουδιές και κάντε κόμπους για να την κλείσετε. 

  • Αν δεν σας πειράζει η ακαταστασία στο σπίτι: Πάρτε ένα μεγάλο κουτί από χαρτόνι και γεμίστε το με τσαλακωμένο χαρτί και εφημερίδες. Προσθέστε μερικές απολαύσεις και παιχνίδια για σκύλους.

  • Γεμίστε μια παιδική πισίνα με νερό και να ρίξτε παγάκια από ζωμό κοτόπουλου.