Είναι απαραίτητο να αγοράσω ένα ζευγάρι για το Cockatiel μου;
Οχι, δεν είναι απαραίτητα, καμία φορά μη επιθυμητή. Ορισμένα πτηνά συνδέονται πολύ με τον άνθρωπο και δεν θέλουν και δεν γνωρίζουν πώς να επικοινωνήσουν με ένα άλλο πουλί, ώστε η δεύτερο Cockatiel στο σπίτι μπορεί να είναι ο λόγος για ζήλια και επιθετικότητα. Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά ένα δεύτερο πουλί που θέλετε να αναλύσει τη φύση της πρώτου παπαγάλου και να αποφασίσει εκ των προτέρων ότι θα κάνετε αν τα Cockatiel δεν θα ταιριάζουν και δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσουμε με τον ίδιο κλουβί.

Τι φύλο να επιλέξετε;
Το αντίθετο. Δύο γυναίκες και δύο άνδρες να μπορούν να ζουν ειρηνικά, αλλά μπορεί να αγωνιστεί, οπότε είναι καλύτερο να μην τα βάζετε σε κίνδυνο. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να θέλετε να τους βάλετε τη φωλιά.

Πώς να καθορίσει το φύλο του Cockatiel;
To Φύλο αρκετά εύκολο μπορούμε να καταλάβουμε σε πτηνά με τα φυσικά χρώματα (γκρίζο) και Lutino (λευκό και κίτρινο).
Όλα τα άλλα χρώματα υπολογίζουμε με βάση συμπεριφοράς , τα οποία, δυστυχώς, δεν λειτουργεί πάντα, ή με βάση την ανάλυση εξετάσεων (η οποία επίσης δίνει περίπου 70% ακρίβεια).
Μία από τις έμμεσες ενδείξεις είναι το τραγούδι ... Άντρες αρχίσει να τραγουδούν πριν από την πρώτη πτερωρία μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 2 μηνών ... Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι μερικές φορές συμβαίνουν οτι και τα θηλυκά τραγουδάνε πάρα πολύ καλά...

Φύλο ορίζεται στα πτηνά, μετά την πρώτη πτερωρία, η οποία μπορεί να αρχίσει σε νεαρά πτηνά ηλικίας 4 - 9 μήνες. Πριν από την πρώτη πτερωρία, όλες οι νεοσσοί μοιάζουν με τα θηλυκά. Εάν ένα πουλί κατά την παιδική ηλικία πέρασε μια ασθένεια, το χρώμα των ενηλίκων μπορεί να καθοριστεί μόνο μετά το δεύτερη και τη τρίτη πτερωρία.

Διαχωρισμός φίλου στα φυσικό χρώμα των πτηνών: το αρσενικό έχει κίτρινο κεφάλι και φωτεινό πορτοκαλί μαβουλάκια, Τα θηλυκά εχουνε γκρι χρώμα το κεφαλή και ένα θαμπό πορτοκαλί κηλίδες. Από το εσωτερικό του πτέρυγα για τα φτερά των γυναικών είναι ορατά τα μεγάλα λευκά οβάλ κηλίδες που δεν έχουν τα αγόρια. Από την εσωτερική πλευρά της ουράς της θηλύκια φαίνονται πολλαπλής γραμμούλες - το λεγόμενο κύματα. Στα αρσενικά ο κυματισμός απουσιάζει.

Διαχωρισμός φίλου στα Lutino & Albino: πορτοκαλί κηλίδες στο μάγουλα της θηλυκού είναι λαμπρότερα από τους άνδρες (στους άντρες είναι θαμπό). Στις γυναίκες από την εσωτερική πλευρά των φτερων οι πτέρυγες έχουν κίτρινα ωοειδές σποτ , τα αρσενικά δεν τα έχουν. Κίτρινος κυματισμός ουράς σε λευκό φόντο - είναι επίσης μια ένδειξη θηλυκού.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους lutino Cockatiel κίτρινες κηλίδες σε λευκό φόντο, είναι καλά ορατή μόνο σε λαμπρό φως του ήλιου.

Σε τι ηλικία να αγοράσω ένα δεύτερο Cockatiel;
Κατά προτίμηση, αλλά δεν είναι απαραίτητα για τη διαφορά της ηλικίας είναι συν - πλην έξι μήνες: έτσι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ότι τα πτηνά θα γίνουν καλό ζευγάρι.

Τι να κάνετε αμέσως μετά την αγορά ενός δεύτερου πουλί; -Καραντίνα.
Αν το Cockatiel το έχετε αποκτηθεί σε επισφαλή θέση και δεν είστε σε εκατό τοις εκατό βέβαιοι ότι είναι απολύτως υγιής, θα πρέπει να προβεί σε καραντίνα: εντός 40 ημερών. θα πρέπει να ζουν χωριστά από άλλους παπαγάλος στο άλλο δωμάτιο, μεταξύ των οποίων δεν θα πρέπει να υπάρχουν επαφές, και τα άτομα ποιος νοιάζεται για τα δύο πουλιά θα πρέπει να πλένονται καλά τα χέρια τους. Για 40 ημέρες ο παπαγαλος θα είναι απόλυτα υγιείς, ή ασθένειας θα έχουν ανακαλυφθεί. Προκειμένου να μειωθεί η καραντίνα για νέα πουλιά μπορεί να περάσει τις εξετάσεις, και αν θα είναι σε τάξη, η απομόνωση μπορεί να τελειώσει. Απαραίτητες εξετάσεις είναι ανάλυση για ορνιτόση, σαλμονέλλωση, η απλούστερη και σκουλήκια.

Πως να γνωρίζουν ο ένας των άλλων;
Μπορείτε να τους βγάλετε έξω σε ουδέτερο έδαφος, σε ένα άγνωστο για τους δυο παπαγάλους δωμάτιο.
Μετά από μια καραντίνα Cockatiel μπορείτε να εγκατασταθούν στον ίδιο χώρο, όπου ζει το πρώτο πτηνό, αλλά πάντα σε διαφορετικό κλουβί, έτσι ώστε δεν υπάρχει καμία σωματική επαφή. Τα πτηνά θα πρέπει να αφήσουμε να περπατήσει μαζί, να κάνουν βόλτες στο δωμάτιο και σιγά-σιγά να βάζουμε τα κλουβιά πιο κοντά η μία στην άλλη, Και άμα όλα θα είναι καλά θα μπορεί να τεθεί αμέσως σε ένα κελί. Πόσο καιρό θα πάρει για να γνωρίσουν ο ένας των άλλων - είναι άγνωστη, εξαρτάται από τα πτηνά.

Μπορεί ο Cockatiel μου να μη γουστάρει το ταίρι που αγόρασα ;
Μπορεί ! επειδή είναι όλοι διαφορετικοί σαν χαρακτήρες, όπως και εμείς μαζί σας.

Γιατί είναι σημαντικό να έχουμε ένα επιπλέον κλουβί για το ζευγάρι Cockatiel;
Πρώτον, αν τα πουλιά δεν μπορούν να γίνουν φίλοι και μπορεί να δείτε ο ένας τον άλλο την καταπολέμηση της επίθεσης. Η καταπολέμηση της μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία τόσο των πτηνών και μάλιστα τη ζωή τους. Μπορεί να έρθει μια στιγμή όπου θα πρέπει να τα χωρίσετε. Επιπλέον, εάν ένα άρρωστα τα πουλιά , θα πρέπει να συμμορφωθούν με την απομόνωση, ώστε η δεύτερη δεν είναι μολυσμένα.

Μπορεί τα δυο Cockatiel να μη γίνουν ζευγάρι;
Nai, δεν είναι απαραίτητα να γίνουν ζευγάρι . Αρσενικό και θηλικο μπορούν να ζήσουν ειρηνικά μαζί, αλλά δεν αποτελούν ένα ζευγάρι.

Άμα τα Cockatiel μου είναι ζευγάρι σίγουρα θα κάνουν αυγά;
Οχι, δεν είναι απαραίτητα. Ακόμη και αν τα πουλιά ζευγαρώνουν, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναπαραχθούν, καθώς επίσης και την αναπαραγωγή επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες.

Παράγοντες που επηρεάζουν την αναπαραγωγή
1. Το χρονικό διάστημα της ημέρας. (πιο πολύ φως)
2. Η παρουσία μεγάλων ποσοτήτων πρωτεϊνών και φυτικών τροφίμων στη διατροφή τους.
3. Η παρουσία της φωλιάς. ΧΩΡΙΣ αυτό, μια υγιής γυναίκα, η οποία περιέχεται στις κατάλληλες συνθήκες, δεν θα φέρουν τα αυγά.

Κι αν το θηλυκό Cockatiel κάνει «κούφιο» αβγό χωρίς να υπάρχει αρσενικό;
Γυναίκες παπαγάλοι που ζουν χωρίς ένα ζευγάρι, μπορεί να κάνουν «κούφια» αυγά. Αν συμβεί αυτό, θα πρέπει:

1. Σταδιακή μείωση της ημέρας, η οποία αρχίζει σιγά-σιγά.
2. Για λίγο καιρώ αποκλείονται από τη διατροφή η επισιτιστική πρωτεΐνες, καθώς και φυτικής προέλευσης.
3. Να κλείσετε πρόσβαση σε όλα όσα θα μπορούσαν να υπενθυμίσω φωλιά στο Cockatiel σας: διάφορες σκοτεινές γωνιές, τα κιβώτια και τα λοιπά.

Αυγά, που έκανε το πουλί, πρέπει να τα πετάξετε, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θηλυκά συνεχίζουν να καίγονται έντονα, τότε θα πρέπει να τους επιτρέπετε να κάθονται μια Βδομάδα για να ικανοποιήσει τις ένστικτο αναπαραγωγής της, στη συνέχεια να πετάξετε το αυγό.

Σε ποια ηλικία μπορεί να αναπτυχθεί Cockatiel;
Οι γυναίκες μπορούν να κάθονται στην φωλιά απο 1,5 χρονών, τα αρσενικά απο 1 χρονών, αλλά είναι καλύτερα να το κάνουμε αργότερα, όταν τα θηλυκά είναι δύο χρόνια και το αρσενικό ένα και μισό. Σε μικρότερη ηλικία για την θηλυκό Cockatiel είναι επικίνδυνο, διότι η εύθραυστη γυναικείου σώματος δεν μπορεί να αντέχει σε τέτοιες πιέσεις, και το πουλί του θανάτου. Άνδρες ανάλογη με το χρόνο είναι άπειροι πατέρες, και έτσι ενδέχεται να μην εκπληρώσει τις ευθύνες της για τη θέρμανση αυγά.

Πόσο συχνά μπορώ να βάλλω τη φωλιά στα Cockatiel μου;
Για πρώτη φορά το διάλειμμα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης γέννας δεν θα είναι λιγότερο από ένα χρόνο, όπως τα πτηνά πρέπει να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους στο μέλλον. Οι παπαγάλοι δεν εκτρέφουν περισσότερες από δύο φορές το χρόνο.

Χρειάζονται προετοιμασία για αναπαραγωγή τα Cockatiel μου;
Ναι, τα πτηνά πρέπει να είναι ειδικά προετοιμασμένα για τη αναπαραγωγή. Η προετοιμασία πρέπει να αρχίζει τουλάχιστον τρεις μήνες πριν τη αναπαραγωγή, και περιλαμβάνει σωστη και πλούσια διατροφή και για τους δύο παπαγάλους, καθημερινές πτήσεις, με την οποία η αμαξοστοιχία μύες που είναι απαραίτητα για την μετέπειτα ωοτοκία.

!Να μην κάθονται στην φωλιά τα άρρωστο ή αδύναμο πουλιά (αρσενικό ή θηλυκό δεν έχει σημασία)! αναπαραγωγή μόνο για υγιή παπαγάλοι!

Τι φωλιά είναι κατάλληλη για τα Cockatiel;
Το ελάχιστη μέγεθος του σπιτιού για Cockatiel, το οποίο αναφέρει στο βιβλίο του Kolar Kurt ειναι 20χ20χ38cm, και με τη μέγιστη - 30χ30χ35cm. Το μεγάλο μέγεθος του σπιτιού δεν είναι καλό, καθώς και ένα μικρό νεοσσό μπορεί να χάσει, και δεν το βρίσκουν οι γονείς και το μικρό να παγώσει.
Η φωλιά μπορείς να αγοράζεις σε καταστήματα ζώων συντροφιάς ή να κάνεις μόνος σου.

Σε ποια εποχή του χρόνου είναι καλύτερα να βάλλω φωλιά;
Η καλύτερη περίοδος αναπαραγωγής των πτηνών - η κρύα εποχή του χρόνου, γιατί το καλοκαίρι θερμότητας στο σπίτι είναι πολύ ζέστες, και αυτό μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο των εμβρύων. Επίσης, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο εύκολο είναι για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, ως καντιντίαση, οδηγώντας στο θάνατο των νεοσσών. Κατά συνέπεια, όσο πιο κρύο, τόσο χαμηλότερη είναι η πιθανότητα λοίμωξης.
Επιπλέον, οι υπεριώδεις, φρούτα, λαχανικά, ασβέστιο, βιταμίνες και άλλα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή όλο το χρόνο, καθώς η θερμοκρασία στο σπίτι μπορεί να ελέγχεται, οποσ και ελεγχόμενη υγρασία.

Από τη στιγμή που έχω βάλλει τη φωλιά πότε θα δω τα πρώτα αυγά;
Ορισμένα πουλιά τα κάνουν σε διάρκεια της εβδομάδας, και κάποιος χρειάζεται ένα μήνα.

Γενικές πληροφορίες για Αναπαραγωγής των Cockatiel
Τα Cockatiel κλωσά τα αυγά 18 με 24 ημέρες, τις ώρες της ημέρας συνήθως τα προσέχει οι άνδρες, και οι γυναίκες το βράδυ.
Στο κλουβί υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι ένα δοχείο νερού, για την περίπτωση της έλλειψης υγρασίας στην φωλιά, παπαγάλοι βουτάνε τα φτερά τους και, στη συνέχεια, δροσίζουν τα αυγά τους. Εάν η υγρασία είναι χαμηλή στην φωλιά, το έμβρυο δεν μπορεί να σπάσει το κέλυφος αυγών, ή δεν μπορούν να διασπάσουν την εσωτερική ταινία, και μπορεί να πεθάνει από ασφυξία.
Νεοσσός μόλις βγεί από το αυγό αμέσως αρχίζει να τσιτσιρίζει ρυθμικά και αυτό σημαίνει ότι οι γονείς τους ταΐζουν.
Πρώτη στήλη φτερών αρχίζουν να εμφανίζονται σε ηλικία 7 ημερών. Από την ηλικία των περίπου 9-10 ημέρες οι νεοσσοί ανοίγουν τα μάτια τους. Σε ηλικία περίπου 30 ημερών το πουλάκι είναι σχεδόν ανατρέφω, αρχίζει να εγκαταλείψουν το σπίτι και κάνει την πρώτη του προσπάθεια να πετάξει. Περίπου 45 ημέρες τα μικρά αρχίζουν να φάνε λίγο στερεά τροφή (σιτηρά και δημητριακά μείγμα). Πλήρως μπορεί να μεταφερθεί στο τρόφιμο ενηλίκων όταν θα γίνει δυόμισι μήνες.

Έτσι, στη αναπαραγωγή των Cockatiel χρειάζεται πολύ σοβαρά παρασκευασμένα, άμα δεν το κάνετε μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα η απώλεια των πτηνών. Επίσης, είναι πολύ ωραίο να έχουμε έναν έμπειρο σύμβουλο και ορνιθολόγου, ο οποίος θα είναι σε θέση να παρέχουν συμβουλές στην περίπτωση ασυνήθιστων καταστάσεων που ενδέχεται να προκύψουν ειδικά στην πρώτη αναπαραγωγή σας.