Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την κακή αναπνοή του σκύλου σας

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την κακή αναπνοή του σκύλου σας
Όταν ο σκύλος σας έχει δυσάρεστη αναπνοή, είναι συνήθως αποτέλεσμα της συσσώρευσης πάρα πολλών βακτηρίων στο στόμα, στους πνεύμονες ή στο έντερο του. Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος σας χρειάζεται καλύτερη οδοντιατρική περίθαλψη ή ότι υπάρχουν προβλήματα με την γαστρεντερική οδό, το συκώτι ή τα νεφρά του. Κάθε φορά που το σκυλί σας έχει δυσάρεστη αναπνοή, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο. Το σκυλί σας θα πρέπει να κάνει κάποιες εξετάσεις και ο κτηνίατρος μπορεί να σας δώσει συμβουλές σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας, τη στοματική υγιεινή, τις συνήθειες άσκησης και τη γενική συμπεριφορά.

Συμβουλές για κακή αναπνοή

Υπάρχει μια σειρά από πράγματα που μπορούν να γίνουν για να αποτρέψετε την κακή αναπνοή στους σκύλους.

  • Ταΐστε το σκυλί σας με μια διατροφή υψηλής ποιότητας. 

  • Μην ταΐζετε το σκυλί σας με περισσεύματα από το δικό σας φαγητό, γιατί αυτό τείνει να συμβάλει στο πρόβλημα της κακής αναπνοής.

  • Κρατήστε τα σκουπίδια μακριά, ώστε να μην έχει πρόσβαση ο σκύλος σας. 

  • Βουρτσίστε καθημερινά τα δόντια του σκύλου σας. Το καθημερινό βούρτσισμα με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένης οδοντόπαστας και οδοντόβουρτσας για τα σκυλιά, θα βελτιώσει σημαντικά την αναπνοή του σκύλου σας.

  • Δώστε το σκύλο σας σκληρά παιχνίδια μασήματος, ώστε να βοηθήσετε και να διατηρήσετε τη στοματικής υγιεινή, μέσα από τη διαδικασία της μάσησης.

  • Κάντε τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο για να εντοπίσετε ιατρικά προβλήματα που είναι πιθανό να προκαλέσουν δυσάρεστη αναπνοή.

  • Εμπλουτίστε τη διατροφή του σκύλου σας με τραγανές κροκέτες.

  • Δεδομένου ότι ένα σκυλί γερνά, η αναπνοή του συνήθως θα γίνεται όλο και χειρότερη και πιο δύσοσμη, επειδή η υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα του ζώου γίνονται πιο αδύναμα σιγά-σιγά.Ωστόσο, οι παραπάνω συμβουλές θα πρέπει να σας βοηθήσουν να κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την αναπνοή του σκύλου σας υγιή.

Σημείωση: Λάβετε υπόψη σας, ότι τα προϊόντα που απλά συγκαλύπτουν την κακή αναπνοή, δεν αντιμετωπίζουν υποκείμενα ιατρικά προβλήματα.