Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Οι 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκυλιών στον κόσμο

Οι 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκυλιών στον κόσμο
10.Ντατσχάουντ (Dachshund)

Τα Ντατσχάουντ έχουν κοντά πόδια, μακρύ σώμα και ανήκουν στην οικογένεια των κυνηγόσκυλων. Το όνομά τους είναι γερμανικής προέλευσης και σημαίνει: "σκύλος ασβού". Είναι μία παιχνιδιάρικη ράτσα, αλλά μπορεί το Ντατσχάουντ να γίνει πεισματάρικο, πράγμα που το καθιστά πολύ δύσκολο να εκπαιδευτεί. Τα Ντατσχάουντ είναι επίσης, γνωστά για την αφοσίωσή και την πίστη τους στα αφεντικά τους.

9.Ροτβάιλερ (Rottweiler)

Χρησιμοποιείται κυρίως ως σκυλί φρουράς. Το μέγεθός του κυμαίνεται από μεσαίο μέχρι μεγάλο και αν προσθέσουμε το θάρρος, την ευφυΐα και την αφοσίωση που δείχνει στους ιδιοκτήτες του, το Ροτβάιλερ είναι ένα καταπληκτικό σκυλί.

8. Πουντλ (Poodle)

Με μια έντονη αίσθηση ενστικτώδους συμπεριφοράς, τα Πουντλ είναι ιδιαίτερα ευφυή σκυλιά και επιδέξια σε πολλά αθλήματα. Είναι πολύ ενεργητικά και εκπαιδεύονται εύκολα όσον αφορά κόλπα και ασκήσεις ευκινησίας. Τέλος, τα Πουντλ θεωρούνται "υποαλλεργική ράτσα" σκυλιών.

7. Μπόξερ (Boxer)

Με ένα πολύ ισχυρό σαγόνι και δάγκωμα, τα Μπόξερ είναι μία ράτσα, μεσαίου μεγέθους με κοντό τρίχωμα. Είναι ακίνδυνα για τα μέλη της οικογένειας, αλλά δύσπιστα και καχύποπτα με τους ξένους. Είναι γνωστή αυτή η ράτσα, για την πίστη που δείχνουν στα αφεντικά τους και είναι πολύ παιχνιδιάρικα και δραστήρια σκυλιά.

6. Γιορκσάιρ Τεριέ (Yorkshire Terrier)

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως μία ράτσα για να πιάνει ποντίκια σε εργοστάσια ρούχων στην περιοχή Yorkshire της Αγγλίας. Το Γιορκσάιρ Τεριέ είναι μια μικρή ράτσα σκυλιών και ένα δημοφιλές σκυλί συντροφιάς. Το Γιορκσάιρ Τεριέ είναι "υποαλλεργική ράτσα" , και παρόλο που πρόκειται για μια μικρή ράτσα, τα Γιορκσάιρ είναι πολύ δραστήρια, υπερπροστατευτικά, αναζητούν προσοχή και αγαπούν τα άλλα σκυλιά. Ένα φημισμένο Yorkshire Terrier είναι ο Smoky, ένα σκυλί πολέμου το οποίο υπηρέτησε σε δώδεκα πολεμικές αποστολές στο Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει στην κατοχή του οκτώ αστέρια μάχης.

5. Μπουλντόγκ (Bulldog)

Αρχικά, χρησιμοποιήθηκαν για να οδηγούν τα βοοειδή στην ύπαιθρο, αλλά στις μέρες μας, είναι ένας πολύ καλός συντρόφος που αγαπά τα παιδιά. Τα Μπουλντόγκ είναι πολύ εκφραστικά και έχουν αίσθηση του χιούμορ. Μερικές φορές μπορεί να έχουν την τάση να βρουν διασκέδαση στο σκίσιμο σκουπιδιών και στο μάσημα αντικειμένων, αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί με την κατάλληλη εκπαίδευση.

4. Μπηγκλ (Beagle)

Με άριστες ικανότητες εντοπισμού και έντονη αίσθηση της όσφρησης, τα Μπηγκλ χρησιμοποιούνται συχνά ως σκυλιά ανίχνευσης. Τα διακρίνει η ψυχραιμία και η ευγενή διάθεση ενώ είναι ιδιαίτερα ευφυή, αλλά λίγο δύσκολα να εκπαιδεύουν. Είναι μια πολύ δημοφιλής ράτσα για οικογένειες, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά με τα παιδιά. Ο Snoopy των κόμικ είναι το πιο διάσημο Μπηγκλ στον κόσμο.

3. Γκόλντεν Ριτρίβερ (Golden Retriever)

Έχουν μια ποικιλία ρόλων, είναι ιδιαίτερα φιλικά, πρόθυμα να σας ευχαριστήσουν και έχουν πολύ καλή συμπεριφορά. Επίσης, έχουν ήπια ιδιοσυγκρασία και μια ενστικτώδης αγάπη για το νερό, είναι χαρούμενα, εκδηλωτικά και φιλικά με όλους, συμπεριλαμβάνοντας αγνώστους, παιδιά, σκυλιά, γάτες, και άλλα μικρότερα ζώα. 

2. Γερμανικός Ποιμενικός (German Shepherd)

Είναι σχετικά μια νέα ράτσα, και  η καταγωγή της χρονολογείται στο 1899. Ο Γερμανικός Ποιμενικός χρησιμοποιήθηκε αρχικά, για να φρουρεί κοπάδια με πρόβατα και από εκεί πήρε και το όνομά του. Είναι ένα μεγάλου μεγέθους σκυλί, με ένα πιστό και υπερβολικά προστατευτικό χαρακτήρα απέναντι στην οικογένειά του. Αυτό το σκυλί χρησιμοποιείται ευρέως σε στρατιωτικές και αστυνομικές εργασίες για τον εντοπισμό εγκληματιών, ναρκωτικών και για προειδοποίηση πιθανών κινδύνων. Διάσημος Γερμανικός Ποιμενικός είναι ο Rin Tin Tin ο οποίος πρωταγωνίστησε σε 23 ταινίες του Χόλυγουντ.
1. Λαμπραντόρ (Labrador)

Θεωρείται η πιο δημοφιλής ράτσα στον κόσμο και ξεχωρίζει από τις άλλες ράτσες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Αυστραλία και τον Καναδά. Το Λαμπραντόρ, είναι ένα δραστήριο ζώο με πολύ καλό και φιλικό χαρακτήρα και χρησιμοποιείται ευρέως από την αστυνομία λόγω της εξαιρετικής αίσθησης της όσφρησής του. Έχει άριστη σχέση με τα παιδιά και είναι ιδιαίτερα ευφυή σκυλιά.