Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Μπισκοτάκια για Γάτες - Cookies for Cats

Μπισκοτάκια για Γάτες - Cookies for Cats

       ΑΠΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ

      ΥΛΙΚΑ
     •    250 γρ. σαρδέλες πολτοποιημένες
     •    ¼ κούπας γάλα χωρίς λιπαρά
     •    ½ κούπας φύτρο σιταριού

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Αναμειγνύουμε τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μία μάζα. Στην συνέχεια τυλίγουμε σε μπαλάκια, όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο (γύρω στα 24 βγάζουν αυτά τα υλικά). Τα τοποθετούμε σε φύλλο ψησίματος και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180ο -200 βαθμούς C μέχρι να ροδίσουν.

     ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ  ΜΠΕΛΑΛΙΔΙΚΑ

     ΥΛΙΚΑ
     •    1 κιλό συκώτι ή άλλο κρέας
     •    2 κούπες πλιγούρι
     •    2 κούπες πίτουρο
     •    ¼ κούπας λάδι μαγειρέματος
 
   ΕΚΤΕΛΕΣΗ
      Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Καλύπτουμε το κρέας με κρύο νερό και το βράζουμε. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 ακόμη λεπτά. Το βγάζουμε από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει, αλλά δεν πετάμε το νερό.
      Όταν κρυώσει εντελώς, κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομμάτια, σαν πολτοποιημένο (χρησιμοποιώντας ίσως κάποιο μπλέντερ) και το ανακατεύουμε μαζί με το πίτουρο, το πλιγούρι και το λάδι, προσθέτοντας όσο χρειάζεται από το βρασμένο νερό για να φτιάξουμε μια λεπτή ζύμη. Πλάθουμε την ζύμη κάνοντας μικρά μπαλάκια (για εύκολο μάσημα), ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για τρείς ώρες. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο φούρνο για να γίνουν τραγανά. Ύστερα τα αφήνουμε να “στεγνώσουν” για 24 ώρες και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγώς καλά κλεισμένα δοχεία για έως και 4 εβδομάδες.

Και καλή τους όρεξη!