Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πόσο συχνά πρέπει να ταίζετε το σκύλο σας ;

Πόσο συχνά πρέπει να ταίζετε το σκύλο σας ;
Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να ταΐζετε το σκυλί σας δύο φορές την ημέρα - μία φορά το πρωί και μία το βράδυ - αν και τα κουτάβια κάτω των πέντε μηνών θα πρέπει να τρέφονται τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα, ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνίατρού σας.

Ενώ τα περισσότερα σκυλιά θα αρχίσουν λαίμαργα να τρώνε από τη στιγμή που θα τοποθετήσετε το μπολ με την τροφή τους στο πάτωμα, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ο καινούριος σας σκύλος σας είναι σχολαστικός με το φαγητό του, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Προσπαθεί να ενταχθεί σε ένα νέο σπίτι, με νέους ανθρώπους, και το γεγονός αυτό, μπορεί να του προκαλέσει νευρικότητα και να μην μπορέσει να φάει. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει εσείς να του διδάξετε να τρέφεται σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα.

Αφήστε το μπολ με το φαγητό του στο πάτωμα για δέκα λεπτά και στη συνέχεια πάρτε το, ανεξάρτητα από το αν έχει φάει ή όχι. Αν ο σκύλος σας τρώει αργά, η περίοδος αυτή μπορεί να παραταθεί για είκοσι λεπτά, αλλά μόνο αν αυτός εξακολουθεί να τρώει κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου και δεν έχει πάει μακριά σε αναζήτηση άλλης δραστηριότητας. Την επόμενη προγραμματισμένη ώρα σίτισης, βάλτε μόνο πάλι για δέκα λεπτά, το κύπελλο με την τροφή του. Πολύ σύντομα, ο σκύλος σας θα μάθει ότι πρέπει να τρώει την ώρα που εσείς του προσφέρετε το φαγητό.

Δίνοντας στο σκύλο σας τακτικά και προγραμματισμένα γεύματα, όχι μόνο δημιουργείτε μια ρουτίνα στη διατροφή του, αλλά επίσης, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και την υγεία του. Εάν έτρωγε την τροφή του, σε ένα μόνο γεύμα, για όλη την ημέρα, δεν θα μπορούσατε να παρατηρήσετε αν τρώει καλά και σωστά.

Όταν τρέφεται κανονικά και λαίμαργα από τη στιγμή που του βάζετε το μπολ κάτω, και μια μέρα δείτε διαφορά στη συμπεριφορά του, όπως για παράδειγμα, μια ξαφνική έλλειψη της όρεξης του , αυτό συχνά είναι μια ένδειξη ότι δεν αισθάνεται καλά. Αν η όρεξη του σκύλου σας δεν βελτιωθεί μέσα σε λίγες μέρες, καλό είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας.

Ένα άλλο όφελος των προγραμματισμένων γευμάτων είναι ότι το σκυλί μπορεί να ενεργηθεί με πρόγραμμα. Ακόμη, αν ζείτε σε μια αστική περιοχή, αφήνοντας ένα μπολ κροκέτες στο έδαφος όλη την ημέρα, μπορεί να προσελκύσει ανεπιθύμητους επισκέπτες στο σπίτι, όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια ή ποντίκια. Έτσι λοιπόν, είναι προς όφελος όλων να κρατήσετε τη σίτιση του σκύλου σας σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με ένα πρόγραμμα.