Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τροφή για Ινδικά Χοιρίδια

Τροφή για Ινδικά Χοιρίδια

     Η σωστή τροφή για τα ινδικά χοιρίδια είναι η ξηρή τροφή που μπορείτε να αγοράσετε από τα pet shop σε συνδυασμό με λαχανικά, φρούτα,  σανό και νερό.
     • Πλύντε  καλά όλα τα λαχανικά πριν τα προσφέρετε.
     • Φροντίστε να εναλλάσσετε το είδος λαχανικών κάθε μέρα.
     • Δίνετε τους ΜΟΝΟ φρέσκα λαχανικά και φρούτα.
     • Ξεχωρίστε τα αγκάθια από το σανό για να μην τραυματίσουν τη στοματική κοιλότητα του ινδικού χοιριδίου σας. Το σανό είναι απαραίτητο στην καθημερινή τους διατροφή διότι βοηθάει στην χώνεψη. Βοηθάει επίσης στο τρόχισμα των δοντιών τους.
     • Παρέχετέ τους αρκετή ποσότητα βιταμίνης C. Έλλειψη της βιταμίνης αυτής αδυνατίζει και αποδυναμώνει το χοιρίδιό σας και υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει πρήξιμο στα άκρα του λόγω εσωτερικής αιμορραγίας. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται περίπου δύο εβδομάδες μετά την έλλειψη της βιταμίνης.
     Φροντίστε να δίνετε στο ινδικό χοιρίδιό σας μια κουταλιά της σούπας από τα παρακάτω γκρουπ λαχανικών προκειμένου να εξασφαλίσετε ένα υγειές κατοικίδιο:
     -Πικραλίδα, ποικιλίες γρασιδιού, μαϊντανό
     - Καρότο, λάχανο, γογγύλια, τέφρα.
     -Σανό
     Μην ξεχνάτε ότι το δοχείο νερού του πρέπει να είναι πάντα γεμάτο. Το νερό πρέπει να είναι πάντα φρέσκο καθώς δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητα υγρών από τα λαχανικά. Μπορείτε να αλλάζετε το νερό τους 3 φορές την εβδομάδα.