Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

3 Διασκεδαστικά και εκκεντρικά κόλπα για να διδάξετε το σκύλο σας

3 Διασκεδαστικά και εκκεντρικά κόλπα για να διδάξετε το σκύλο σας
Κουραστήκατε από τα ίδια παλιά κόλπα; Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε το δεσμό με το σκυλί σας είναι ισχυρότερο, είναι η διδασκαλία νέων κόλπων. Η κατάρτιση του σκύλου σας με νέα πρωτότυπα και εκκεντρικά κόλπα δεν είναι μόνο διασκεδαστική, αλλά επίσης, θα αποκομίσετε και πολλά οφέλη. Παρ 'όλα αυτά, προτού σκεφτείτε την εισαγωγή του σε πιο προηγμένες οδηγίες και κόλπα, θα πρέπει πρώτα να έχετε εκπαιδεύσει το σκύλο σας στις βασικές εντολές υπακοής, όπως να κάθεται, να περιμένει και να σηκώνεται πάνω.

Διασκεδαστικά κόλπα για να διδάξετε το σκυλί σας

1. Tο "παίζει" νεκρός.

Ξεκινήστε αφήνοντας το σκύλο σας να παίζει για πέντε έως δέκα λεπτά για να ενθουσιαστεί. Αφήστε τον να ξεκουραστεί για λίγο, και στη συνέχεια ζητήστε στο σκυλί σας να καθίσει σε ένα άνετο σημείο, όπου να μην υπάρχει κάτι για να του αποσπάσει την προσοχή. Κάντε του προθέρμανση με μερικές εύκολες εντολές, όπως κάθισε ή ξάπλωσε και στη συνέχεια, να ξεκινήσετε την κατάρτιση λέγοντας τη λέξη "Μπουμ!" καθώς τον σημαδεύετε με τον δείκτη του χεριού σας, σαν να κρατάτε όπλο. Πείτε στο σκύλο σας να καθίσει, να ξαπλώσει και να κυλιστεί στο έδαφος. Δώστε του πολλούς επαίνους και λιχουδιές, κάθε φορά που ακολουθεί τις εντολές σας με επιτυχία. Επαναλάβετε τη διαδικασία σιγά-σιγά, μέχρι το σκυλί σας να αριστεύσει τελικά. Τέλος, προσπαθήστε σταδιακά να περιορίσετε τις εναλλακτικές εντολές σας, όπως κάθισε, ξάπλωσε και κυλίσου, μέχρι το μόνο που να του λέτε, να είναι η λέξη "Μπουμ!" σε συνδυασμό με την κίνηση-όπλο του χεριού σας.

2. Τραγουδήστε ένα τραγούδι.

Κοιτάξτε το σκύλο σας και προσπαθήστε να τραγουδήσετε ένα είδος μελωδίας, με υψηλό τόνο φωνής, όπου δεν υπάρχουν λόγια. Για παράδειγμα, "Λα λα λα λα" ή "Χα χα χα χα" με ένα μελωδικό μελοδραματικό τρόπο. Συνεχίστε μέχρι να βγάλει κραυγές και ο σκύλος σας, μαζί με εσάς. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, δοκιμάστε ένα τραγούδι με στίχους. Προσπαθήστε να τραγουδάτε τα λόγια επανειλημμένα μέχρι να πάρετε μια απάντηση. Αν εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία αντίδραση, αλλάξτε τον τόνο και τον ήχο σας και επαναλάβετε τις λέξεις. Αν όλα αυτά αποτύχουν, δοκιμάστε να φωνάξετε δυνατά στο σκυλί σας. Η τέλεια χρονική στιγμή είναι όταν όλα τα άλλα σκυλιά στη γειτονιά σας αρχίσουν να γαβγίζουν, ώστε φωνάζοντάς του ή τραγουδώντας του, να ξεκινήσει και ο σκύλος σας να γαβγίζει για να ενταχθεί στη χορωδία. Μην ξεχάσετε να ανταμείψετε το σκύλο σας με πολλά κεράσματα και επαίνους για να είναι σε θέση να τραγουδήσει για εσάς.

3. Πιάσε την εφημερίδα.

Διδάξτε το σκυλί σας να πηγαίνει να σας φέρνει την εφημερίδα σας όταν την πετάτε λίγα μέτρα μακριά από αυτόν. Κάθε φορά που τη φέρνει πίσω σε εσάς, να τον ανταμείβετε με λιχουδιές και επαίνους. Βεβαιωθείτε ότι το χαρτί της εφημερίδας που χρησιμοποιείτε δεν έχει σκιστεί καθώς σας το φέρνει ο σκύλος σας. Χρησιμοποιήστε μια συγκεκριμένη λεκτική εντολή για να καταλαβαίνει ο σκύλος, να σας φέρνει την εφημερίδα. Χρησιμοποιήστε αυτή την εντολή κάθε φορά που πετάτε την εφημερίδα και ποτέ μην χρησιμοποιήσετε την ίδια λέξη-εντολή για να σας πιάσει άλλα αντικείμενα. Σιγά-σιγά, να αλλάζετε τους κανόνες, όπως για παράδειγμα, να μην πετάτε την εφημερίδα κοντά στο σκύλο, αλλά αντ' αυτού να την κρύβεται από αυτόν. Διδάξτε το σκύλο σας να πηγαίνει έξω και να αναζητά την εφημερίδα. Στην αρχή, μην κρύψετε την εφημερίδα σε δύσκολα, γι' αυτόν σημεία, αλλά προσπαθήστε σταδιακά να δυσκολέψετε τις κρυψώνες. Με αρκετή πρακτική, θα είστε σε θέση να ανοίγετε την πόρτα, να δίνετε την εντολή και να περιμένετε την πρωινή Κυριακάτικη εφημερίδα σας, όπως ακριβώς κάνουν και στις ταινίες! (Αυτή η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και με άλλα αντικείμενα, όπως οι παντόφλες σας, το τηλεχειριστήριο, κλπ!)